Marathons de afgelopen weken

De afgelopen weken zijn weer de nodige marathons verreden, waaronder het NK marathon voor junioren en pupillen

Op 6 januari was een Oomssport cup voor pupillen. Meike van den Akker reed naar een mooie 10e plaats bij pup B meisjes. Bas van Belle reed zich naar een mooie 2e plaats bij de pupillen A jongens.  Sander Hoogendoorn won bij de  pupillen B jongens met daarachter en Loe van Belle 14e bij pup B jongens

Op zaterdag 12 januari was weer een landelijke marathon, dit keer in Eindhoven. Hier stond Hans van Eeckhout aan de start bij de 1e divisie en Bart Hakkenberg bij de topdivisie. Hans moest helaas na 16 rondes de strijd staken, Bart reed naar een mooie 22e plaats toe.

Op 13 januari was een 6 banen marathon in Hoorn, Liesbeth Milatz finishte hier als 4e

Op 18 januari was een 6 banen marathon in Den Haag, Liesbeth Milatz finishte hier als 7e

Op donderdag 17 januari was er een natuurijsmarathon voor de 1e divisie in Arnhem. Hans van Eeckhout deed hier mee, hij moest helaas na 52 rondes de strijd staken.

Op zaterdag 19 januari was alweer de finale van de landelijke marathoncompetitie. Hans van Eeckhout deed hier mee bij de 1e divisie, hij moest helaas na  na 80 rondes de strijd staken. In eht klassement is hij 35e geworden. Bart Hakkenberg moest helaas na 51 rondes de strijd staken bij de top divisie.

Op 25 januari was op het Veluwemeer het NK marahon op natuurijs. Bart Hakkenberg moest helaas na 14 van de 19 rondes de strijd staken.

Hierna was op 26 januari de Natuurijsklassierer – Ronde van Scharsterlân-de Friese Meren – Goingarij. Hier reed Bart Hakkenberg ook mee, helaas is hij hier vroegtijdig gestopt.

Op 8 februari was een gewestelijke marathon. Bij de junioren dames reed Inge Hartman naar een mooie 4e  en Mandy Duynisveld naar een 5e plaats. Bij de dames won Liesbeth Milatz en reed Michelle de Bruijn naar een 2e plaats. Bij de Heren C2 won Remco de Mik.

Op 15 februari was een gewestelijke marathon. Bij de junioren dames reed Inge Hartman (met val) naar een mooie 4e  en Mandy Duynisveld naar een 3e plaats. Bij de dames won Liesbeth Milatz en reed Michelle de Bruijn (met val) naar een 2e plaats. Bij de Heren C2 reed Remco de Mik naar een 2e plaats.

Op 17 februari was een 6 banen wedstrijd in Alkmaar. Liesbeth Milatz reed hier naar een 14e plaats.

Op 24 februari was het NK marathon pupillen en junioren in Dronten. Bij de pupillen B meisjes reed Meike van den Akker naar een mooie 28e plaats. Hierbij met de opmerking dat ze als 1 van de weinige, zo niet enige op vaste schaatsen reed. Een erg knappe prestatie dus! Bij de pupillen B jongens reed Sander Hoogendoorn in d eindsprint naar een 11e plaats. Bij de pupillen A jongens reed Bas een goede wedstrijd tot hij in een bocht een duw kreeg en helaas viel. Hij reed ondanks deze val naar een 37e plaats.

Bij de junioren B dames reden Inge Hartman en Mandy Duynisveld mee. Helaas kwam Inge ten val en moest de strijd staken doordat ze een ronde achterstand had. Mandy reed een goede wedstrijd en probeerde op een gegeven moment weg te komen, iets wat helaas niet lukte. In de eindsprint van het peloton reed ze naar een 27e plaats. Thijmen Polman reed bij de junioren B mee, helaas moest hij de strijd voortijdig staken.

De de junioren A dames reed Michelle de Bruijn mee. Tijdens de wedstrijd viel ze mooi aan en was even goed weg, helaas reed het peloton haar terug. In de massasprint reed ze vervolgens naar een mooie 8e plaats.

De rijders hadden er allemaal veel lol in, lees een verslag van schaatsen.nl met een interview met Michelle de Bruijn hier => http://schaatsen.nl/topsport-marathon/nieuws/2013-02-23-jeugd-heeft-lol-in-nk-marathon