Michelle de Bruijn 4e en Victor Pak 13e in eindklassement Oomscup

Afgelopen vrijdag werd de finale van marathon Oomscup verreden. Deze wedstrijd is een week vervroegd i.v.m. de NK marathon voor de jeugd zaterdag 26.02.2011 in Heerenveen.

Voor de dames kwam dit keer alleen Michelle aan de start. Zij stond in het tussenklassement op een 6e plaats (i.v.m. een val in de 1e omloop) maar ging proberen om de concurrenten voor te blijven.
Ze begonnen redelijk rustig aan hun rondes, maar al snel kwam daar verandering in en ging Iris Haasnoot en vandoor. Het peloton bleef rustig zijn rondjes rijden en af en toe versnelling. Hierdoor kon Iris geen rondje pakken op het peloton. Doordat er wat verwarring was over het afsprinten ging Michelle al vroeg de sprint aan. Echter de bel klonk dus moest ze nog een hele ronde. Dit keer wist ze in de laatste bocht geen ruimte weg te geven en kwam ze bocht uit met redelijke voorsprong. Ook dit keer trok ze door en werd ze 2e in de daguitslag.
Door deze plek wist ze in het eindklassement op te klimmen naar de 4e plek.

Ook bij de heren kwam er een YVZ er aan de start en wel Victor Pak. Dit was de 2e maal dat hij meereed. Bij de 1e was hij gevallen in de inrijronde, maar hij wist niet dat je dan mocht aansluiten bij het peloton. Hierdoor heeft hij de volledige wedstrijd wel uitgereden maar moest hij wel alles zelf doen. Met deze wetenschap kon hij met vertrouwen toeleven naar de volgende wedstrijd.
Dit keer bleef hij staan en kon goed meekomen. Wel was er constant een gaatje van 3 meter wat hij helaas niet kon dichtrijden. Hij heeft de wedstrijd uitgereden en eindigde in de daguitslag op een 8e plek. In het eindklassement eindigde Victor op een 13 plek. Volgend seizoen gaat hij het volledig meerijden en zullen we wel meer van hem horen.