NK jeugd marathon

Zaterdag 25 februari was in de Uithof het Nk jeugd marathon. Het NK marathonschaatsen voor jeugd is het grootste toernooi onder de vlag van de KNSB. Menig landelijk schaatser zou jaloers zijn op de volle tribunes!

Bij de pupillen B jongen stond voor de YVZ Bas van Belle aan de start, helaas kwam hij tijdens de laatste ronde ten val en finishte achter het peloton op een 42e plaats. Bij de pupillen A stond bij de meisjes voor de YVZ Gera Zonneveld aan de start en bij de jongens Thomas Hoogendoorn. Gera reed de eerste helft van de wedstrijd attent voorin tot ze helaas viel. Ze reed vervolgens weer knap richting het peloton, maar daar ging helaas net het tempo omhoog omdat die de finale in gingen. Uiteindelijke finishte ze net achter het peloton op een 36e plaats. Thomas reed een goede wedstrijd, maar viel helaas 3 ronden voor het einde. Hij stond echter direct weer op zijn benen (menig kunstschaatser zou jaloers zijn op de pirouette die hij maakt) en finishte op een 29e plaats.

Michelle de Bruijn

Later op de dag was het de beurt aan de dames junioren A met voor de YVZ Liesbeth Milatz en Michelle de Bruijn aan de start. Michelle plaatste een mooie aanval in het begin van de wedstrijd en reed 2 ronden op kop. Helaas kwam daarna direct een aanval van 4 sterke dames (waarvan 3 landelijk rijden) waar zowel Liesbeth, Michelle als het peloton geen antwoord op had. Het peloton kreeg tegen het einde bijna rondje achterstand op deze groep waardoor ze ineens eerder moesten afsprinten. In deze sprint reed Liesbeth naar een 9e en Michelle naar een 12e plaats.