Succes voor marathonschaatsers YVZ

Zoetermeer – Afgelopen vrijdagavond werd op de Uithof de tweede marathonwedstrijd voor de pupillen verreden, voorafgaande aan de vierde wedstrijd van de Greenery Six; de marathonzesdaagse voor de Nederlandse marathontop. Een mooie entourage voor de ruim zestig jongens en meisjes pupillen met veel publiek en een echt bloemenpodium.

Er werd dus ook flink strijd geleverd voor de podiumplaatsen. Bij de meisjes, die zes ronden moesten rijden, wist Danielle Vrolijk in de eindsprint de derde plaats te behalen voor Nina van Tol en Elsemieke van Zuylen, die vierde en vijfde werden. Bij de jongens kwamen ruim 40 pupillen aan de start voor acht ronden. Na twee ronden ontstond een kopgroep van ongeveer 20 rijders, die de strijd aan gingen om de ereplaatsen. Casper Pak, al eerder Zuid-Hollands kampioen, reed een ronde voor de einde weg uit de kopgroep en won met overmacht. De strijd om de tweede plaats werd beslist in het voordeel van Kelvin van Ham. Kai Smit werd dertiende.

YVZ-lid Bart Hakkenberg en marathonrijder van het team Groen Hart Sport eindigde zondagmiddag in Alkmaar in de laatste wedstrijd van de Greenery Six op de 37e plaats. Door zijn 11e en 17e plaats in de eerste twee wedstrijden van deze zesdaagse eindigde Bart op een uitstekende achtste plaats in het klassement van de Greenery Six.

Foto van de drie prijswinnaars van YVZ met v.l.n.r. Danielle Vrolijk, Casper Pak en Kelvin van Ham.