Succes voor veteraan Nico Woldendorp bij schaatsmarathon

Zoetermeer – Afgelopen weekend werden op de Uithof weer diverse marathonwedstrijden verreden. Vrijdagavond was er een pupillenmarathon, voorafgaande aan de vierde wedstrijd van de Greenery Six; de marathonzesdaagse voor de Nederlandse marathontop. Een mooie entourage voor de ruim zestig jongens en meisjes pupillen met veel publiek en een echt bloemenpodium.

Er werd dus ook flink strijd geleverd voor de podiumplaatsen. Bij de meisjes, die zes ronden moesten rijden, wist Danielle Vrolijk van IJsvereniging Zoetermeer in de eindsprint de derde plaats te behalen voor Nina van Tol en Elsemieke van Zuylen, die vierde en vijfde werden. Bij de jongens kwamen ruim 40 pupillen aan de start voor acht ronden. Na twee ronden ontstond een kopgroep van ongeveer 20 rijders, die de strijd aan gingen om de ereplaatsen. Casper Pak, al eerder Zuid-Hollands kampioen, reed een ronde voor de einde weg uit de kopgroep en won met overmacht. De strijd om de tweede plaats werd beslist in het voordeel van Kelvin van Ham. Kai Smit werd dertiende. YVZ-lid Bart Hakkenberg en marathonrijder van het team Groen Hart Sport eindigde zondagmiddag in Alkmaar in de laatste wedstrijd van de Greenery Six op de 37e plaats. Door zijn 11e en 17e plaats in de eerste twee wedstrijden van deze zesdaagse eindigde Bart op een uitstekende achtste plaats in het klassement van de Greenery Six. Op maandagavond werd op de Uithof de vierde marathonwedstrijd verreden voor de Ooms Sport Cup, de gewestelijke marathoncompetitie. Ook hier verschenen in alle categorie?n weer deelnemers van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) aan de start. Bij de veteranen 2 wisten Nico Woldendorp, Hilbert Dekker en Peter van der Wart zich in het grote peloton te handhaven. Nico reed een ronde voor het einde weg uit het peloton, maar kon de al eerder weggereden koploper niet meer bijhalen; hij eindigde op een prachtige tweede plaats. Hilbert en Peter eindigden respectievelijk als 7e en 19e. In het klassement is Nico gestegen naar de derde plaats. Peter Fakkeldij reed bij de veteranen 1 een goede wedstrijd. Ondanks veel kopwerk en uitlooppogingen eindigde Peter als 23e. Bij de heren 1 werd flinke strijd geleverd in het peloton. Diverse uitlooppogingen leverden niets op. Toch wist een rijder vier ronden voor tijd weg te rijden en te winnen. In de eindsprint van het peloton werd Oliver Sundberg 10e, Eddie Turfboer 16e en Remco de Mik 19e. Bij de dames kon Marielle Koek lange tijd het peloton volgen, maar moest in de eindfase toch de groep laten gaan.

Foto van Nico Woldendorp, die de tweede plaats behaalde bij de veteranen.