Succes voor veteraan Nico Woldendorp bij schaatsmarathons

Zoetermeer – Afgelopen week werden op de Uithof weer twee marathonwedstrijden verreden. Zowel op maandagavond als op vrijdagavond werden er regionale marathons gereden voor de Ooms Sport Cup, de gewestelijke marathoncompetitie. Ook hier verschenen in de meeste categorieën weer deelnemers van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) aan de start.

Bij de veteranen 2 wist Nico Woldendorp op maandag een unieke prestatie neer te zetten door de eerste plaats te behalen. De ruim 60-jarige kapper uit Zoetermeer reed goed voorin mee en wist in de eindsprint knap de winst te pakken. Hilbert Dekker werd veertiende. Nico reed op vrijdagavond aan kop in het peloton, maar kwam tekort in de eindsprint voor de eerste plaats; hij eindigde op een prima derde plaats. Peter van der Wart en Hilbert Dekker eindigden respectievelijk als 17e en 18e. In het klassement is Nico gestegen naar de eerste plaats. Ook bij de senioren C1 was er maandag winst voor YVZ. Eddie Turfboer wist ook hier knap te winst te pakken. Hij reed enkele ronden voor het einde weg en kon zijn voorsprong op het peloton tot de finish handhaven. Eddie staat nu op een tiende plaats in het klassement. Bij de veteranen 1 behaalde Peter Fakkeldij op maandag een prima 12e plaats in het sterke deelnemersveld. Vrijdagavond reed Peter zes ronden voor het einde weg, maar werd jammer genoeg een ronde voor de finish door het peloton ingelopen. Hij eindigde daardoor als negentiende. In het tussenklassement staat Peter nu op de 20e plaats. Ook is Peter aangewezen om op 26 februari mee te doen aan de finale van de Essent Marathon Cup bij de marathon. YVZ-lid Bart Hakkenberg en landelijk B marathonrijder van het team Groen Hart Sport eindigde woensdagavond in Groningen een uitstekende 16e plaats. Hij haalde hiermee zijn eerste punten binnen bij de Essent Marathon Cup. Afgelopen zaterdag in Amsterdam werd hij in de eindsprint van het peloton 46e. Zijn volgende wedstrijd wordt op 26 februari gereden bij de Essent Cup Finale in Utrecht.

Foto’s: Bart Hakkenberg, Eddie Turfboer en Nico Woldendorp.