Sanne van Kerkhof zevende in Shanghai

In een enorm sportpaleis in het Chinese Shanghai werd afgelopen weekend de vierde Worldcupwedstrijd verreden. De Nederlandse shorttrackers zullen met gemengde gevoelens op deze confrontatie terugkijken. Voldoening en trots was er  bij Sanne van Kerkhof. Sanne bereikte op de 500 meter de halve finale. In een mooi persoonlijk record van 44,445 werd zij zevende in het klassement. Zij was daarmee de tweede Europese rijdster en behaalde de beste individuele prestatie uit haar carriere.

Voldoening ook bij Freek van der Wart. Freek haalde met de tiende plaats op de 500 meter zijn tweede toptien klassering in de Worldcup deze week binnen. Freek werd in de C-finale tweede. Op de 1500 meter werd Freek dertiende. Yara van Kerkhof wist via winst in de herkansingsrondes het hoofdtoernooi op de 500 meter te bereiken. Een val in de kwartfinale deed haar op de achttiende plaats belanden. Het zat Yara dit weekend toch al niet mee. Ook op de 1500 meter zag zij door ’n val in kansrijke positie een mooi klassement aan haar neus voorbij gaan. De dames relayploeg moest vrijdag ’n bittere pil slikken. Door een sleutelbeenbreuk van Annita van Doorn kan het team niet meer aan de start verschijnen. Ze zijn nu naar een gevaarlijke achtste plaats in het tussenklassement gezakt. Freek van der Wart wist met zijn herenteam naar de vijfde plaats te schaatsen. De heren hadden zaterdag de A-finale slechts op fotofinish-uitslag gemist. De heren staan nu zesde in het tussenklassement. De beste acht landen na zes Worldcupwedstrijden plaatsen zich voor het Wereldkampioenschap in Beijing. De volgende belangrijke wedstrijd wordt het Europees Kampioenschap eind januari. Zowel het dames- als herenrelayteam hebben daar hun Europese titel te verdedigen. In februari volgen de laatste twee Worldcups.

De video’s van de finalerondes zijn te bekijken op: http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/isu/site/index.html   Klik op _more channels_ en zoek dan Worldcup 4 Shanghai