Veel zilveren medailles voor shorttrackers.

Afgelopen weekend hebben diverse shorttrackers van YVZ deelgenomen aan het Herfsttoernooi in Groningen.
Vincent Baas nam voor het eerst mee met een 2 daags toernooi bij de junioren B en hij nam behalve 2 verbeteringen van zijn tijden ook veel ervaring mee naar huis. Hij eindigde als 20ste.
Koen hakkenberg had al veel ervaring en een 2e plaats op de 1000m was een goed begin van het toernooi. Op de 500m was een schaatsprobleem de oorzaak van een slechte uitslag. Overtuigende winst in de superfinale zorgde voor een mooie 2e plaats in het eindklassering. Een gouden medaille kon niet meer gewonnen worden.

Bij de junioren A wist Remco van Evelingen met degelijke races op 4 afstanden een finaleplaats op te eisen. Zijn eindklassering, een 4e plaats, was dan ook zeer verdiende beloning.

Freek van der Wart wist op elke afstand zelfs in de medailles te rijden. Bij de 1000m behaalde hij wederom de Starclass limiettijd. Een kapotte schaats op de 500m zorgde voor slechts een 3e plaats op die afstand. Achteraf bleek deze gebeurtenis de oorzaak van het niet meer kunnen inhalen van de eindwinnaar bij de junioren A Jorrit Oosten uit Enschede.
Freek van der Wart heeft zijn vorm behouden en met een Starclass wedstrijd in Reims voor de boeg is dit een goed vooruitzicht.
Ook in Reims zien we Lisanne Huisman terug, die dit weekend stabiel rijdend bij de junioren A een 2e plaats voor zich opeiste. Rosalie Huisman werd eveneens 2e maar dan bij de junioren B, Zij verbeterde weer haar eigen tijden.
Bij de relay was de sportploeg van Zoetermeer (Freek, Remco en Koen) aan de start om de reeks 2e plaatsen te verbreken. Met een mooie rit werd Gewest Overijssel verslagen en werd YVZ winnaar van de koppelwedstrijd . De gezusters Huisman werden in het team van Zuid-Holland tweede in de relay.bij de dames.